مقاله برگزیده دعای روز نوزدهم ماه رمضان

ساخت وبلاگ

دعای روز نوزدهم ماه رمضان


ضربت خورىن امام علي عليه السلام
دعای روز نوزدهم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون بهره‌مندی از خیرات و برکات و حسنات روزهای ماه رمضان است.
 

متن و ترجمه دعا


اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی اِلَی خَیْرَاتِهِ وَ لاَ تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یَا هَادِیاً اِلَی الْحَقِّ الْمُبِین.
‌ای خدا در این روز بهره مرا از برکاتش وافر گردان و به سوی خیراتش، مسیرم را سهل و آسان ساز و از حسنات مقبول آن، مرا محروم مساز، ‌ای راهنمای به سوی دین حق آشکار.
 

نمونه‌های حظ و برکات رمضان


اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ
«وفّر» به معنی «زیاد کن» خدایا روزی من کن تا از برکات ماه مبارک رمضان حظ و بهره فراوان ببرم، و برکات ماه رمضان همانقرآن خواندن و دعای ابو حمزه خواندن است و گریه کردن بر سختی مرگ و آنچه پس از مرگ در پیش رو داریم.
نمونه‌ای از حظ و بهره‌ای که از برکات این روز می‌تواند باشد:
یکی از برکاتی که در این روز می‌توان از آن بهره‌مند شد، توبه به درگاه خداوند است آن هم توبه نصوح که دیگر بازگشت بهگناه وجود نداشته باشد. چرا که خداوند توبه کنندگان را دوست دارد: «اِنَّ اللّهَ یُحِبُّ التَّوَّابِینَ وَیُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِینَ؛ یعنی خداوند توبه کنندگان و پاکان را دوست دارد» و توبه آنان را در صورت اصرار نورزیدن بر گناه می‌آمرزد...
برکات دیگر این روز یتیم نوازی است، امیرمؤمنان حضرت علی (علیه‌السلام) یکی از اسوه‌های بزرگ در یتیم نوازی و رسیدگی به امور آنان بود چنانچه در حدیثی فرمودند: من افضل البر برالایتام؛ از برترین نیکی‌ها، نیکی به یتیمان است ... .
خیرات و حسنات از برکات دیگر بشمار می‌روند، خداوند عزوجل در قرآن خطاب به بندگان خویش می‌فرماید: «فاستقبوا الخیرات‌؛ پس در کارهای خیر (از یکدیگر) سبقت بگیرید» چرا که انسان در لحظه‌ای از عمر خود ممکن است تصمیم کار خیری را بگیرد و در لحظه‌ای دیگر از آن منصرف گردد و یا اینکه عمر او کفاف ندهد تا آن کار خیر را انجام دهد لذا خداوند انسان‌ها را به سبقت گرفتن در کار خیر امر می‌فرماید و ما نیز این را باید در نظر داشته باشیم که ممکن است که ماه رمضان سال آتی از عمر ما نباشد که بتوانیم کار خیری را انجام دهیم، پس امروز که از عمر ماست و هم اکنون در این ماه قرار داریم بهتر است که از این فرصت‌ها استفاده نماییم...
فراموش نکنیم بهره دو نوع است، یکی بهره حرام مثل ربا ... و یکی هم بهره معنوی مثل ماه رمضان که محل دعا و بهره‌های معنوی می‌باشد.
قرائت قرآن یکی از مهم‌ترین اعمال در این روزهای با ارزش و مخصوصاً لیالی قدر می‌باشد چرا که خداوند متعال در قرآن می‌فرماید: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ اُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ؛ ‌ یعنی ماه رمضانی که قرآن در آن ماه نازل گردید» و این آیه نشان دهنده این است که این ماه، ماه برپایی قرآن چه از نظر تلاوت و چه از نظر عمل می‌باشد چنانچه پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم)فرمودند: علیک بقرائة القرآن فان قرائته کفارة للذنوب و ستر فی النار و امان من العذاب؛ بر تو باد قرائت قرآن زیرا که خواندن قرآن کفاره گناهان و پوششی از آتش (دوزخ) و ایمنی از عذاب است.
 

مبارزه با رباخواران


با رباخواران مبارزه کنید! «حظ» به معنی بهره می‌باشد، بعضی‌ها در معاملات و قرض دادن‌هایشان بهره حرام می‌گیرند و اهل رباهستند.
فراموش نکنیم بهره دو نوع است، یکی بهره حرام مثل ربا ... و یکی هم بهره معنوی مثل ماه رمضان که محل دعا و بهره‌های معنوی می‌باشد.
اگر با خبر بودی که همسایه‌ات ندارد و کمک نمی‌کردی که کافر بودی! صرف دعا خواندن انسان را بهشتی نمی‌کند باید زیر بال و پر فقرا را گرفت؛ آن هم نه هر فقیری، بلکه فقیر آبرومند که فقیر هست و اظهار فقر نمی‌کند
ادامه

مسجد علی بن ابیطالب...
ما را در سایت مسجد علی بن ابیطالب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : javananemasjedo بازدید : 187 تاريخ : شنبه 11 خرداد 1398 ساعت: 3:38