مقاله برگزیده حضرت زینب کبری (علیهاالسلام)

ساخت وبلاگ

مقاله برگزیده

 

حضرت زینب کبری (علیهاالسلام)


حضرت صدّیقه صغری، زینب کبری (سلام‌الله‌علیها) دختر ارشد علی بن ابی‌طالب (علیه‌السّلام) و حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) در سال ۵ ه.ق در مدینه منوره به دنیا آمدند. در ۵ سالگی جد بزرگوارش رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم) و‌ اندکی بعد مادرش زهرای اطهر (سلام‌الله‌علیها) را از دست داد. پدرش وی را به عقد ازدواج برادرزاده‌اش عبدالله بن جعفر درآورد. با حرکت امام حسین (علیه‌السّلام) زینب (سلام‌الله‌علیها) نیز به همراه فرزندان، هم‌سفر برادر شد. ایشان همراه با خمسه طیّبه در مسائل سیاسی‌ـ‌اجتماعی شرکت فعّال داشت. خصوصا در نهضت حسینی و در ظهر عاشورا شاهد تلخ‌ترین صحنه‌ها و مصیبت‌ها بود. اما هرگز دم از گفتن حقایق و مظلومیت شهدای کربلا فرو نبست و افشاگر طاغوت‌های مستبد عصر خود بود و سرانجام بعد از تحمل مصائب کربلا و رنج‌های اسارت، در سال ۶۲ ه.ق و در ۵۷ سالگی در دمشق چشم از جهان فروبست.
 

مقدمه


حضرت زینب کبری (سلام‌الله‌علیها)، عقیله بنی‌هاشم، دانشمند بدون معلم، متفکر بدون استاد، دختر ارجمند علی بن ابی‌طالب (علیه‌السّلام) و فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) و همسر عبدالله بن جعفر از بانوان با فضیلت و قهرمان کربلاست. وی بود که پس از شهادت امام حسین (علیه‌السّلام)، سرپرستی اسرای کربلا را به عهده گرفت و از امام زین العابدین (علیه‌السّلام)، که به شدت بیمار بود، مراقبت کرد و ضمنا با خطبه‌های آتشین خود در کوفه و شام، یزید و یزیدیان را رسوا نموده و پیام امام حسین (علیه‌السّلام)، را به مردمان آن زمان رسانید.
تاریخ، پس از حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) و خدیجه کبری (سلام‌الله‌علیها) بانویی بزرگ‌تر، باشخصیت‌تر، راسخ‌تر، و با ایمان‌تر از زینب کبری (سلام‌الله‌علیها) به خود ندیده است. او به همراه اهل بیت پیامبر، با تکیه بر سلاح صبر، استقامت و تسلیم به قضای خداوند، مصیبت‌های سختی را تحمل کرده است که کوه را از جای برمی‌کند! دختر امیرمؤمنان در راه حفظ اسلام و اصول و قوانین این آیین آسمانی، به مبارزه با ظلم و استبداد برخاست و در این راه مصیبت‌های فراوان و سنگینی را بر جان خرید و در نتیجه بدان مقام رسید که در راه نبرد با ستم و استقرار عدالت بر روی زمین، به الگوی بی‌همتای زنان و مردان تمام قرون و اعصار مبدل گشت.
ادامه

http://wikifeqh.ir/

مسجد علی بن ابیطالب...
ما را در سایت مسجد علی بن ابیطالب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : javananemasjedo بازدید : 163 تاريخ : سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 5:01